Kabuni Design Centre

Kabuni Design Centre
The Kabuni project was a special opportunity to collaborate with other talented designers which, given the projects goal of bringing designers together, was the perfect starting point. Our aim was to convert a 2 story downtown office to a design laboratory, meet up, collective work place and overall hub to support, foster and facilitate the Vancouver Design Community.

With such an ambitious multi-faceted program the space had to be hip, inviting and sufficiently flexible to accommodate almost any combination of design-focused gatherings from intimate one on one’s to large scale parties. So we created a real range of spatial experiences that also conveyed a west coast sustainable design vibe that includes green walls, 2 story light well, featuring recycled/local green materials.  The design forward approach included fixtures and furniture from local sources including art and artisanal pieces from around the lower mainland.  Not only did Kabuni feature local designers, it brought many young, up and coming practitioners together to form the basis of a truly collaborative local design scene.  Mission accomplished.